Kërko në këtë faqe

loading...
Ruaje këtë postim

Gjakderdhja arteriale, venoze dhe kapilare

loading...

Gjakderdhja arteriale krijohet me daljen e gjakut nga arteriet.

Gjaku rrjedh me shtypje dhe është me ngjyrë të kuqe të qelët.

Shpesh paraqitet në formë të gjakderdhjes pulsuese.

Është më e rrezikshme ngase menjëherë për një kohë të shkurtë del sasi e madhe e gjakut.


Gjakderdhja venoze është gjakderdhje nga venat, ndërsa dallohet për nga ajo se gjaku rrjedh më ngadal dhe është me ngjyrë të kuqe të mbyllët.

Përveç rrezikut nga humbja e gjakut, tek lëndimi i venave të mëdha ekziston rreziku nga embolitë gazore apo ajrore.


Gjakderdhja kapilare paraqitet nga kapilarët në formë të gjakderdhjes së imët e cila ndalet spontanisht ashtu që krijohet dregëza.


gjakderdhja arteriale,gjakderdhja venoze,gjaku venoz,si duket gjaku venoz,ngjyra,gjaku arterial,karakteristikat,gjaku kapilare,gjaku nga venat,gjaku nga arteriet,cfare ngjyre ka,shqip, Agon Bislimi,AgBi,shkrime nga AgBi

Kategoritë