Kërko në këtë faqe

loading...
Ruaje këtë postim

Dobitë shëndetësore të ndalimit të duhanpirjes
Dobitë shëndetësore të ndalimit të duhanpirjes,duhani


 Këto janë të mirat apo dobitë shëndetësore nga ndalimi i pirjes së duhanit për:20 minuta

Shtypja e gjakut dhe pulsi fillojnë të kthehen në normalitet.


1 orë

Qarkullimi juaj i gjakut fillon të përmirësohet.

Duart dhe këmbët e tua fillojnë të jenë më të nxehta.


8 orë

Përqëndrimet e nikotinës dhe monoksidit të karbonit ulen.

Oksigjenigjakun tuaj kthehet në vlera normale.


1 ditë

Mushkëritë e tua fillojnë të punojnë më mirë.

Monoksidi i karbonit largohet nga trupi juaj.


2 ditë

Shqisa e shijimit dhe shqisa e nuhatjes përmirësohet.

Nikotina largohet nga trupi.


3 ditë

Frymëmarrja bëhet më e lehtë.

Nivelet e energjisë suaj rriten.


2 javë

Simptomat e tërheqjes fillojnë të lehtësohen.

Ecja dhe punët e përditshme bëhen më të lehta për t’i kryer


1 muaj

Simptomat e tërheqjes ndalen.

Frymëmarrja dhe nivelet e energjisë tuaj vazhdojnë të përmirësohen.


6 muaj

Rreziku nga sulmi në zemër, kanceri dhe sëmundjet e tjera të shkaktuara nga pirja e duhanit fillon të ulet.Kategoritë