Kërko në këtë faqe

loading...
Ruaje këtë postim

23 kuriozitete për Njeriun

loading...


Truri i njeriut ka mbi 100 miliardë qeliza nervore.

Njerëzit dhe delfinët janë të vetmet specie që bëjnë seks për kënaqësi.

Njeriu gjatë jetës së tij pi rreth 16,000 litra ujë.

Eritrocitit i duhet 20 sekonda për të përshkruar tërë rrjetin e enëve të gjakut.

Një centimetër katror e lëkurës njerëzore përmban 625 gjëndra djerse.

Njeriu prodhon rreth 1-1,6 litra pështymë në ditë.

Mushkëritë tona thithin mbi dy milionë litra ajër çdo ditë.

Zemra jonë rreh rreth 100,00 herë çdo ditë, ose rreth 30 milionë herë në një vit.

Çdo ditë trupi i një njeriu të rritur prodhon rreth 300 miliardë qeliza të reja.

Treqind milion qeliza vdesin në trupin e njeriut çdo minutë.

Ju përdorni 200 muskuj për të bërë një hap.

Muskuli më i fortë tek njeriu është gjuha.

Ne jemi rreth 1 cm më shtatlartë në mëngjes se sa në mbrëmje.

Foshnjet lindin me mbi 300 eshtra, por me kalimin e kohës numri i tyre bie në 206 për shkak të fuzionimit apo bashkimit të shumë prej tyre.

Mbi 90% e sëmundjeve shkaktohen apo vijnë si komplikim i stresit.

Një në 2000 foshnje të porsalindura ka një dhëmb të dalur.

Bebet lindin gjithmonë me sy të kaltër.

Qeliza më e madhe në trupin e njeriut është qeliza vezë ndërsa më e vogël është spermatozoidi.

Gjatë jetës tuaj, ju do të prodhoni pështymë të mjaftueshme për të mbushur dy pishina.

Shkencëtarët kanë numëruar mbi 500 funksione të ndryshme të mëlçisë.

Zemrat e grave rrahin më shpejt sesa zemrat e burrave.

80% e trurit të njeriut është ujë.

Truri i njeriut përdor 20% të oksigjenit që hyn në qarkullimin e gjakut.

Kategoritë