Kërko në këtë faqe

Ruaje këtë postim

Mbarimi i sëmundjes


Mbarimi i sëmundjes mund të jetë:

-shërim i plotë (restitutio ad integrum)

-shërim jo i plotë (residua morbi) që rezulton me invaliditet, për të cilët nevojitet rehabilitimi (rehabilitatio) ose

-me vdekjen e të sëmurit (exitus letalis), respektivisht ndaljen e funksionit të SNQ, zemrës dhe mushkërive.

Kategoritë