Kërko në këtë faqe

Ruaje këtë postim

Në dhe të huaj


Këtë e kam shkru duke u bazu në fjalët e mërgimatarëve.Jam munu me përshtat sado pak me ngjarjet që ju ndodhin atyre duke e imagjinuar vetin si një person që jeton në mërgim dhe përballet me jetën që është atje.Shumica e vargjeve janë të shkruara në dialektin gegë.Shpresoj që t'ju pëlqej.Besoj që ja vlen me lexu.Në dhe të huaj
Pjesa e parë 

Jetë e ron kur je larg venit tan
Mërzitesh shumë t’doket që veni huj po t’han
Prej familjes ngat nuk e ki kërkan
Munohesh po shpirtin prej trupit sun e dan
Sun e gjan qetsinë që dikur e ke pas
Tenton me hek mërzinë po nuk ki gjasë
Do me plas po s’munesh se menon ma larg
Mërzinë që e ki do me shkru me qit n’varg
Jeta t’ngreh zhag n’çdo hap t’saj
Prej mërzisë ja nisi gurbetin e shaj
Sun pe gjaj qetsinë sun pe heki mërzinë
Tjert m’kshyrin çuditshëm po hallin s’ma dinë
Kamt e mia sun rrinë ecin n’çdo ven
Familja e veni jem n’çdo hap n’men um bjen
N’asni ven tjetër t’botës s’paska si veni jot
N’zemër koke i zbrazt a n’gjepa plot


Pjesa e dytë

Kushtet e mira boll po mërzija dej n’skej
Tu menu për Kosovë rahat sun po flej
Nuk rrej nëse tham se prej zorit jam ka rri
Masi atje s’po ka punë po duhet me punu n’dhe t’zi
Po punoj hiq pa nalë po pak po mledhi pare
Se jeta e shtrejt gati po punoj veq sa për idare
Pom vjen keq që kaniher s’po kam pare familjes mi qu
S’po di qysh mi rrejt po duhet mi thane s’jam tu punu
Punë e ron punë që veç shqiptart e bojn
S’po marr vesh sen veq baunshtell pi thojn
Nuk t’lojn as 10 minuta me pushu s’ki qka bon
Pa nalë duhet me punu se tjetër punë sun gjon
Masi ta kryn punën nisesh për banesë
Ksaj si thojnë ndryshe pos zor-jetesë
Dikur menon e thu ‘’ Kosovë kur ki me ndryshu’’
Se u bo kohë e gjatë venin e huj te ndërtu

Kategoritë