Kërko në këtë faqe

Ruaje këtë postim

Këshilla për pacientët me grip

- Konsumoni sa më shumë vitamin C.

- Rrisni dozat e zinkut, pasi ky mineral e lufton shumë mirë virusin e gripit. Në të njëjtën kohë evitoni konsumin e yndyrnave dhe sheqerit.

-Konsumoni ujin, pasi kështu e ndihmoni sistemin imunitar që të luftojë në mënyrë efikase gripin.

-Konsumoni sa më shumë çaj, të zi ose jeshil, me mjaltë.

-Lani duart mirë me ujë e sapun mbas çdo kollitje apo teshtime.

-Ushqehuni shëndetshëm.

-Pastroni dhe dezinfektoni mjedisin ku banoni.

- Gjumi. Nëse flemë 7-9 orë në ditë arrijmë ta përballojmë shumë më mirë gripin.

-Bëni ushtrime gjimnastikore. Tonifikimi i muskujve na ndihmon të luftojmë gripin.

- Konsumoni hudhra. Hudhra ka rezultuar mjaft efikase në luftën kundër virozave të stinës.
            
   Punoi: Dr. Agon F. Bislimi

Kategoritë