Kërko në këtë faqe

loading...
Ruaje këtë postim

Hiperkeratoza

loading...

Hiperkeratoza është trashje e shtresës brinore dhe shpeshherë e asaj granuloze të mbilëkurës.

Paraqitet në sipërfaqet që u nënshtrohen shtypjeve të përsëritura(shputa,shuplaka), pastaj në mukoza(leukokeratosis) dhe këllëfet e qimeve(keratosis follicularis).

Shtresat e brirëzuara janë të bardha në të verdhë dhe të forta, ndërsa luspimi mungon.

hiperkeratoza shqip,ceshte,cfare eshte,cka eshte hiperkeratoza,hiperkeratosa,hyperkeratosis

Kategoritë