Kërko në këtë faqe

Ruaje këtë postim

Kanceri i gjirit

kanceri i gjirit,gjiri dhe kanceri,kanceri i gjinit


Kanceri i gjirit është i zakonshëm te femrat.

Faktorët favorizues të kancerit të gjirit janë:

1.Fillimi i hershëm i menstruacioneve

2.Menopauza e vonuar

3.Mungesa e shtatzënësisë ose shtatzënësia e parë në moshë të madhe(shtyer).

4.Historitë familjare për kancer të gjirit(sidomos nëna ose motra).


Kanceri i gjirit sinjalizohet shpesh nga ndryshimet që shfaqen në sipërfaqen e lëkurës së gjirit ose nga rrjedhja e thithit.

Mënyra më e mirë për të rritur shanset e mbijetesës ndaj kancerit të gjirit është vetëekzaminimi dhe mamografia.

Mamografia këshillohet çdo dy vjet për gratë 40-49 vjeç dhe për çdo vit pas kësaj moshe.


Nëse kanceri i gjirit zbulohet herët atëherë mund të shërohet.Mësoni t'a zbuloni herët duke shikuar videon e mëposhtme.


                                                     ,qka eshte kanceri i gjirit cka eshte kanceri i gjirit,si diagnostikohet kanceri i gjirit,gjiri dhe kanceri,gjini dhe kanceri,diagnostikimi i kancerit te gjirit,gjiri dhe kanceri,kush e shkakton kancerin e gjirit,shkaqet e kancerit te gjirit

Kategoritë