Kërko në këtë faqe

loading...
Ruaje këtë postim

Bananja dhe shëndeti

loading...
bananja dhe shendeti,banane
Bananja dhe shëndeti


Bananja është e dobishme në trajtimin e shumë sëmundjeve si ethe, çrregullime të tretjes, dhimbje të muskujve.

Falë përqindjes së lartë të kaliumit lehtëson proçesin e largimit të mbeturinave nga trupi.

Gjithashtu rregullon presionin apo shtypjen e gjakut.

Me anë të kaliumit dhe natriumit ndihmon në zhvillimin e qelizave dhe muskujve.

Poashtu ndihmon në prodhimin e energjisë dhe siguron rezistencë ndaj stresit.

Bananja ka edhe këto dobi: ndihmon në lënjen e duhanit, rritë aftësinë e trurit, parandalon aneminë, pakëson depresionin, ndihmon shërimin e ulçerës në lukth etj.

Kategoritë