Kërko në këtë faqe

Loading...

Kanceri i qafës së mitrës


Kanceri i qafës së mitrës,mitra,kanceri i qafes se mitres,mitra dhe kanceri
Kanceri i qafës së mitrës është i zakonshëm te gratë e moshës 30-50 vjeçare.

Faktorë rreziku për paraqitjen e kancerit të qafës së mitrës janë inflamacionet e qafës së mitrës,sëmundjet që transmetohen nëpërmjet marëdhënieve seksuale dhe shtatëzënësitë e shumëfishta.

Qelizat kanceroze e marrin origjinën nga epiteli që mbulon majën e qafës së mitrës.

Këto qeliza kanceroze mund të ekzaminohen duke marrë një kampion nga qafa e uterusit apo mitrës.

Kjo procedurë njihet si testi i Papanikolaut ose Pap testi dhe është një nga mënyrat më të efektshme për të dalluar ndryshimet patologjike të qelizave të qafës së mitrës apo uterusit.

Ekzaminimi për diagnostikimin e kancerit të qafës së mitrës këshillohet të bëhet nga çdo grua, një herë në vit.

qka eshte kanceri i qafes se mitres,qafa e mitres dhe kanceri,mitra dhe kanceri i qafes se mitres,qka eshte kanceri i qafes se mitres,ceshte kanceri i mitres,tek cilat mosha paraqitet,shkaktaret e kancerit te qafes se mitres,kush e shkakton kancerin e qafes se mitres,

Kategoritë

Adrenalina Agjentët infektivë Agravacioni Alfa fetoproteina Amniocenteza Anamneza Anatoksina Anatomia e njeriut Antiepileptikët Antigjeni Antitrupat Antroponoza Auskultacioni Autoimuniteti Bananja dhe shëndeti Biokimia Klinike Biologjia Chlamydiasis urogenitalis Citologjia Dardha dhe shëndeti Dermatologjia Determinantat antigjenike Diagnoza Diminuacioni Disimulacioni Dobitë shëndetësore të ndalimit të duhanpirjes Ekologjia Embriologjia Endokrinologjia Epitopet Etiologjia Evolucioni i sëmundjes Ex juvantibus Fakte nga mjekësia Fakulteti i Mjekësisë Fasulja dhe shëndeti Fazat e sëmundjes Fiziologjia e njeriut Fiziologjia patologjike Gjakderdhja Gjenetika Glukoza në urinë Grejfruti dhe shëndeti Gripi Hani domate dhe mbroni prostatën Haptenet Hemostaza Herpes simplex genitalis Hiperglikemia Hiperkeratoza Hipoglikemia Histologjia Homeostaza Hudhra dhe shëndeti Imunogjenet Imunoglobulinat Imunologjia Infeksionet Inspeksioni Kaliumi dhe zemra Kanceri Kanceri dhe shkallët e tij Kanceri i gjirit Kanceri i qafës së mitrës Karakteristikat e tumoreve beninje dhe malinje Karakteristikat kryesore të sëmundjes Këshilla Këshilla për largimin e zbokthit nga flokët tuaj Këshilla për pacientët me grip Klebsiella dhe Citrobacter Koncepte nga ndihma e parë Kuize Kuriozitete Limfoma Hodgkin Limfoma Non Hodgkin Limfomat Logopedia Mbarimi i sëmundjes Medicina Mënyra e fillimit të sëmundjes Metodat e ekzaminimit objektiv Metodat plotësuese të ekzaminimit Metodologjia e punës shkencore Miologjia Mjekësia Mjekësia ekzakte Mjekësia empirike Mjekësia praktike Mjekësia teorike Mjekimi Mjekimi kauzal Mjekimi kirurgjik Mjekimi medikamentoz Mjekimi simptomatik Molla dhe shëndeti Morfologjia Ndihma e parë Në dhe të huaj Neonatologjia Obstetrika Oftalmologjia Palpacioni Pasqyra klinike Patogjeneza Patognomonia Përfitimet shëndetësore nga Kosi apo Jogurti Perkusioni Peshku dhe zemra Portokalli dhe shëndeti Postime të rekomanduara Preventiva Prognoza e sëmundjes Propedeutika Psikoterapia Pyetsorë për Duhanin Reaksionet imunologjike Rehabilitimi mjekësor Seminare Sëmundja Sëmundja autoimune Sëmundje akute Sëmundje kronike Sëmundjet infektive Sëmundjet malinje si problem socialo-mjekësor Sëmundjet sipas kohëzgjatjes Shëndetësi Shenjat Shkrime Shtatzënësia Simptomat Simulacioni Sindroma Sistematika Sistemi imun Spot-diagnoza Taksonomia Te Moshuarit Sot Terapia fizikale Terminologji Translatimi Ushqimi enteral Vdekja Video