Kërko në këtë faqe

Loading...

Hani domate dhe mbroni prostatën

Domatja,hani domate dhe mbroni prostaten
Hani domate dhe mbroni prostatën

Dy nga tre burra mbi moshën 55 deri 60 vjeç preken nga rritja beninje e prostatës apo hipertrofia beninje e prostatës.

Pasojat e kësaj sëmundje janë: urinimi i shpeshtë gjatë ditës (polakiuria), ndjesi djegie gjatë urinimit (Stranguria), urinimi i shpeshtë gjatë natës (Nikturia).

Të sëmurët shpesh çohen 3 deri 4 herë natën për të urinuar, duke humbur kështu edhe rrjedhën normale të gjumit.

Domatja përmban antioksidantin e fuqishëm që quhet Likopen, që ka një veprim  mbrojtës të fuqishëm kundër sëmundjes së prostatës si dhe gjithashtu mbron nga formimi i tumoreve të ndryshme.

Likopeni pastron organizmin nga radikalet e lira të cilat janë shkaku kryesor i degjenerimit të qelizave.

Pra rekomandoni domatet te të moshuarit, pse jo edhe tek mesoburrat (burrat e moshës së mesme) që mos t'i ndahen domates, edhe po të gatuhet nuk i humbet vlerat, gjithashtu edhe salca e domates është e pasur me këto vlera mbrojtëse të fuqishme.

Por duhet të keni kujdes.

domatja të jetë e pasur me antioksidantin e quajtur Likopen duhet të zgjidhni domate të pjekura mirë dhe me ngjyrë të kuqe.

Evitoni ato që janë jeshile apo të gjelbërta nga brenda.

Hani domate dhe mbroni prostatën,Rritja e prostates dhe sherimi i saj,Prostata dhe rritja e saj

Kategoritë

Adrenalina Agjentët infektivë Agravacioni Alfa fetoproteina Amniocenteza Anamneza Anatoksina Anatomia e njeriut Antiepileptikët Antigjeni Antitrupat Antroponoza Auskultacioni Autoimuniteti Bananja dhe shëndeti Biokimia Klinike Biologjia Chlamydiasis urogenitalis Citologjia Dardha dhe shëndeti Dermatologjia Determinantat antigjenike Diagnoza Diminuacioni Disimulacioni Dobitë shëndetësore të ndalimit të duhanpirjes Ekologjia Embriologjia Endokrinologjia Epitopet Etiologjia Evolucioni i sëmundjes Ex juvantibus Fakte nga mjekësia Fakulteti i Mjekësisë Fasulja dhe shëndeti Fazat e sëmundjes Fiziologjia e njeriut Fiziologjia patologjike Gjakderdhja Gjenetika Glukoza në urinë Grejfruti dhe shëndeti Gripi Hani domate dhe mbroni prostatën Haptenet Hemostaza Herpes simplex genitalis Hiperglikemia Hiperkeratoza Hipoglikemia Histologjia Homeostaza Hudhra dhe shëndeti Imunogjenet Imunoglobulinat Imunologjia Infeksionet Inspeksioni Kaliumi dhe zemra Kanceri Kanceri dhe shkallët e tij Kanceri i gjirit Kanceri i qafës së mitrës Karakteristikat e tumoreve beninje dhe malinje Karakteristikat kryesore të sëmundjes Këshilla Këshilla për largimin e zbokthit nga flokët tuaj Këshilla për pacientët me grip Klebsiella dhe Citrobacter Koncepte nga ndihma e parë Kuize Kuriozitete Limfoma Hodgkin Limfoma Non Hodgkin Limfomat Logopedia Mbarimi i sëmundjes Medicina Mënyra e fillimit të sëmundjes Metodat e ekzaminimit objektiv Metodat plotësuese të ekzaminimit Metodologjia e punës shkencore Miologjia Mjekësia Mjekësia ekzakte Mjekësia empirike Mjekësia praktike Mjekësia teorike Mjekimi Mjekimi kauzal Mjekimi kirurgjik Mjekimi medikamentoz Mjekimi simptomatik Molla dhe shëndeti Morfologjia Ndihma e parë Në dhe të huaj Neonatologjia Obstetrika Oftalmologjia Palpacioni Pasqyra klinike Patogjeneza Patognomonia Përfitimet shëndetësore nga Kosi apo Jogurti Perkusioni Peshku dhe zemra Portokalli dhe shëndeti Postime të rekomanduara Preventiva Prognoza e sëmundjes Propedeutika Psikoterapia Pyetsorë për Duhanin Reaksionet imunologjike Rehabilitimi mjekësor Seminare Sëmundja Sëmundja autoimune Sëmundje akute Sëmundje kronike Sëmundjet infektive Sëmundjet malinje si problem socialo-mjekësor Sëmundjet sipas kohëzgjatjes Shëndetësi Shenjat Shkrime Shtatzënësia Simptomat Simulacioni Sindroma Sistematika Sistemi imun Spot-diagnoza Taksonomia Te Moshuarit Sot Terapia fizikale Terminologji Translatimi Ushqimi enteral Vdekja Video