Kërko në këtë faqe

Ruaje këtë postim

Histori e shkurtër e mjekësisë në Kosovë
Zhvillimi i mjekësisë në Kosovë fillon me hapjen e Fakultetit të Mjekësisë në vitin 1969 në kuadër të Universitetit të Prishtinës, pastaj me hapjen e degës së Stomatologjisë në vitin 1974 dhe më vonë edhe me hapjen e degëve tjera.

Me punën shkencore të parët u dalluan Osman Imami, Seadet Mekuli dhe akademik Musa Haxhiu.

Pas një kohe themelohet Shoqata e Mjekëve të Kosovës dhe fillon botimi i revistës shkencore ''Praxis Medica''.Kategoritë