Kërko në këtë faqe

Ruaje këtë postim

Homeostaza dhe Hemostaza 


Homeostaza është ruajtja e gjendjes së qëndrueshme të ambientit të brendshëm.


Hemostaza është ndalje e gjakderdhjes apo ndalje e gjakrrjedhjes.

Hemostaza është sekuenca e ngjarjeve të cilat qojnë deri te ndërprerja e gjakderdhjes duke formuar një tapë stabile hemostatike me fibrinë dhe pllakëza.

Kategoritë